Nedpilning af Kochs, uge 42

Fra fredag uge 41 og til tirsdag uge 42, vi demonterede Kochs Skoles klatrevæg. Jeg var bekynmret om vi kunne nå det inden udløb af uge 42, men der kom mange, især fredag aften samt lørdag og søndag, og det gik stærkt. Fredag blev stort set alle grebene taget ned, og lørdag de fleste plader. Så gik vi i gang med konstruktionerne bag pladerne, som jeg troede ville blive det større problem. Men der var dygtige folk som vidste lige præcis, hvad der skulle til, og det gik stærkt. Mandag kom alle de vægge ved indgangsvæggen ned, hvor de store vippevægge var de større problemer, da de skulle ned uden at pille dem fra hinanden. Det gik, med mange hænder på. Det jeg selv var optaget af, var både slabvæggen og de to store vandrette limtræsbjælker. Slabbet viste sig at være fæstnet i toppen med to kæmpe bolte helt igennem muren og ud til gaden, og da de var taget ud, og noget beslag taget af, kunne vi "bare" trække bunden ud. Der var lidt problemer med at toppen af væggen blev fanget bag noget dekoration under loftet, og vi måtte skubbe hele væggen, i lodret stilling, væk fra væggen inden vi kunne lade den falde tilbage til væggen og langsomt trække bunden ud igen. Det gik fint, med ca. 8 personer, med Morten som styrmand. Til sidst, tirsdag, fik vi hjælp fra folk fra Onsight i Silkeborg, som gerne ville have de limtræsbjælker. Jeg havde forberedt topankre som de kunne falde i. Mikael ståede på stilladset ved en ende, jeg på stigen ved den anden, og vi skubbede bjælkene ned fra de lodrette stolper. Jeg havde tænkt mig at de ville falde højst en meter inden de blev bremset (HMS'er i bunden, bemandet af Silkeborg), men det viste sig at de faldt mere end 2m; men bremset blev de, og kom ned helt fredeligt.

Så, tirsdag eftermiddag var der kun tilbage at gøre rent og så var der noget tømmer udenfor der hentedes dages efter, og vi var færdige. Stensalen er ikke længere en stensal og virker faktisk ret underligt.

Clementine og Hanna tog nogle fotos, samt mig selv, så her er de.

Clementine:

Rasmus ved overhænget
over døren
Thomas med højtryksrenser, greb Hanna og Lotte
renser chips
Rensede greb
Sidste væg, ved døren,
kommer ned
Slabbet kommer ned ---

Hanna:

Hanna tog fotos af den store vippevæg (som aldrig var blevet vippet), den med det lille trekantede tag, kommer ned. Den var tung og måtte bremses med to reb.

Mig selv:

I fuld gang Indsamling af greb, Mai Mai og Hanne Ud med det - sorry
Clem, lidt grumset
I boulderen - støvet! Jakob skruer plade løs Madpause Rasmus på store vippen -
hvordan gør vi det?
Pierre og Jakob Clementine syrerenser chips Rensede greb Thomas renseren samler greb
Grebene blev spiddet på paller
til rensning
Tømmer og affald Lotte og Clementine med chips Bjælkerne klar til nedtagning, tirsdag
Frederik (Silkeborg)
skruer de sidste beslag
af bjælkerne
De er nede og udenfor Velfortjent hvile SLutrengøring, Mikael